Introduksjon til temaer

 • Menneskeverd Og Menneskerettigheter

  FNs Menneskerettserlæringen (1949) sier at alle mennesker er født frie, og med samme menneskeverd og menneskerettigher. Menneskeverd er sikkert ikke et ord du tenker på til daglig men det er et viktig ord. For deg og for alle rundt deg.

  Les mer

 • Regler I Krig

  At det finnes regler i krig er ingen ny idé. Vi kjenner til regler som går lengre tilbake enn 700 år før Kristus. Gjennom alle tider har man altså tenkt at det er noe grunnleggende ved mennesket som må respekteres, også i krig.

  Les mer

 • Krigens Ofre

  Tenk deg at du må se på mens mamma og pappa blir drept, eller at du kommer bort fra familien din under en dramatisk flukt, og står helt alene midt i en krigssone. Når krig og konflikt herjer i et land rammes barn hardt. På mange måter mister de barndommen sin.

  Les mer

 • Når Reglene Brytes

  At reglene i krig overholdes er ingen selvfølge. Tvert imot. I de fleste væpnede konflikter blir reglene brutt. Du tenker kanskje: Er det noen vits å ha regler i krig når de likevel blir brutt? Svaret er et klart og tydelig JA!

  Les mer

 • Krigens Konsekvenser

  Krig ødelegger enhver form for dagligliv. Det blir et liv i frykt. Frykt for å bli såret eller drept. Frykt for å miste familie og venner og kanskje oppleve at gode venner og naboer plutselig blir dødsfiender.

  Les mer

 • Den Medieskapte Virkelighet

  Media har en viktig rolle å spille i krig og konflikt. Journalistene reiser inn i krigssonen og rapporterer om hva som skjer til oss som er utenfor. De er våre øyne og ører, og sørger for at vi ikke må ta til takke med partenes versjon av historien.

  Les mer

 • Ordliste Til Ihr

  Sentrale begreper i internasjonal humanitær rett.

  Les mer